نويسنده در ادامه به ادعاي آمريكا در مورد دست داشتن ايران در انفجار مقر تفنگداران دريايي آمريكا در لبنان اشاره و نوشت: با وجودي كه متحدان ايران در آن ماجرا دست داشتند، اما آشكار نيست كه ايران مسئول بمبگذاري سال 1983 باشد.
خوان كول سپس به ماجراي سرنگوني دولت «دكتر محمد مصدق» اشاره مينمايد و مينويسد: در اين ماجرا به يقين آمريكا دولت منتخب ايران را در سال 53 ميلادي سرنگون و ديكتاتوري ظالمانهاي را بر اين كشور تحميل كرد و شرايطي را براي صادرات نفت به اين كشور ديكته نمود. اقداميكه به يقين ميلياردها دلار ضرر براي ايران در بر داشت.
از سويي ديگر براي حمايت «رونالد ريگان» رييس جمهور وقت آمريكا از «صدام حسين » رييس جمهور وقت عراق در تهاجم به ايران نيز ميتوان پرونده تشكيل داد.
تجهيز عراق به سلاح و اطلاعات نظامي و حتي فروش بمبهاي بيولوژيكي و شيميايي از اين نمونه هستند. در اين جنگ عليه نيروهاي ايران در جبهه نبرد سلاحهاي شيميايي بكار گرفته شد.
دولت ريگان در آن زمان جلوي شكايت ايران در شوراي امنيت سازمان ملل متحد را گرفت و با مداخله در اين پرونده مانع محكوميت عراق از سوي شوراي امنيت سازمان ملل متحد شد.
در ادامه اين رياكاري همان سلاحهاي شيميايي و بيولوژيك دليل حمله سال 2003 دولت «جورج دابليو بوش» رييس جمهور آن دوره آمريكا به عراق شد.
تحليلگر آمريكايي در ادامه يادداشت خود نوشت: بله. من فكر ميكنم كه آمريكا آشكارا خسارتهايي به ارزش چند تريليون دلار به ايران را تنها در زمان جنگ عراق عليه ايران به اين كشور وارد كردو حتي مانع محكوم شدن عراق از سوي شوراي امنيت سازمان ملل متحد شد.
نويسنده در خاتمه نوشت: ايران احتمالا دستش به غرامتي نميرسد اما در جهاني كه دادگاهها مدعي صلاحيت و قدرت جهاني هستند، آمريكا بايد مراقب طرح دعوي قانوني در زمينه درگيريهاي سياسي و نظامي گذشتهاش باشد. فهرست جنايات واشنگتن به قدري طولاني است كه دير يا زود موجب شكست نخبگان اين كشور خواهد شد.
منبع:
1. خبرگزاري فارس
2. پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید حاج قاسم سلیمانی
- هیچ نظری یافت نشد
ارسال نظر به عنوان مهمان