صدام حسين در 27 خرداد 1359 طي نطقي به مناسبت سالگرد كودتاي عراق گفت: ما به خلق مبارز عربستان (خوزستان) كه در راه آزادي و برابري عليه دارو دسته نژاد پرستي كه او را از ساده ترين حقوق زندگي و اميدها محروم ساخته است و كاروان شهيدش را تقديم ميدارد، درود مي فرستيم.
بيان چنين عبارتي و خطاب قرار دادن مردم عرب خوزستان تحت عنوان «خلق مبارز عربستان» بخوبي نشاندهنده قصد و نيت خصمانه دولتمردان عراقي و حكام رژيم منفور بعث و طمع آنها به خاك ميهن اسلاميمان است. هرچند سه ماه بعد از اين تاريخ و به دنبال يورش نيروهاي بعثي به ايران خلق مبارز عربستان (به تعبير صدام) مبارزه كردند، جنگيدند، شهداي بسياري را تقديم كردند؛ اما نه در نبرد با نيروهاي ايران، بلكه براي دفاع و مقابله با نيروهاي متجاوز عراقي و در دفاع از خاك سرزمين خود.
اگر آنطور كه صدام حسين ادعا ميكرد عربهاي خوزستان از سادهترين حقوق زندگي محرومند پس براي چه از نيروهاي به اصطلاح رهاييبخش عراق استقبال نكردند؟ اگر آنطور كه دولتمردان عراق ادعا ميكردند از حقوق عربهاي خوزستان دفاع مينمايند پس چرا شهرهاي خوزستان را به رگبار و گلولههاي توپ و موشك بستند و بسياري از مناطق آنها را به تلي از خاك تبديل كردند.
جمعيت عرب زبان خوزستان در طول تاريخ و از جمله در جنگ تحميلي عراق عليه ايران وفاداري خود را به تماميت ارضي كشور نشان دادند؛ به گونهاي كه از 23 هزار شهيد استان خوزستان در دوران دفاع مقدس قريب به 12 هزار تن از برادران و خواهران عرب زبان اين خطه بودند.
** مقاومت مردم خوزستان مانع تحقق هدف پليد صدام شد
در همين خصوص امير گلفام در گفتوگو با خبرنگار دفاع پرس اظهار داشت: سرزمين خوزستان، سرزمين حاصلخيز و داراي منابع نفتي عظيمي است. رژيم بعثي بعد از پيروزي انقلاب اسلامي ايران با توسعه نفاق قوميتي و زبان در منطقه خوزستان ميخواست طرح تجزيه اين استان را عملي كند.
امير گلفام در ادامه افزود: اما اولين گروهي كه به مقابله با نيروهاي صدام پرداخت، مردم خوزستان بودند و شهداي زيادي را هم براي دفاع از وطن تقديم كردند. اقتصاد مردم خوزستان منهدم و خانههايشان ويران شد؛ ولي هرگز دست از يكپارچگي و اتحاد جهان اسلام برنداشتند و اينطور شد كه صدام هم به اهداف شوم خود نرسيد.
وي گفت: كشور ما كشور يكپارچه و يكدستي است در هر جاي كشور مشكلي پيش بيايد و آسيبي ببيند مردم فارغ از هر قوم و زباني به دفاع خاك ميهن مان مي پردازند.
** سه هدف صدام از حمله به ايران
امير در بندي، يكي از پيشكسوتان نيروي زميني ارتش جمهوري اسلامي ايران نيز در اين خصوص گفت: صدام انسان بي عقلي بود؛ كه منافع خود را در توسعهطلبي و كشورگشايي ميدانست. صدام ميخواست با تصرف ايران و حتي كويت به آبهاي آزاد دسترسي پيدا كند. وي از خود اراده انجام كاري را نداشت و فقط خواستههاي كشورهاي مستكبر را كه به وي ديكته ميكردند، اجرا ميكرد؛ همانگونه كه قرارداد 1975 الجزاير را لغو كرد.
وي گفت: صدام روز 26 شهريور ماه سال 1359، «قرارداد 1975 الجزاير» را پاره و ادعاي تسلط كامل بر آبراه اروند را مطرح كرد و به دنبال آن حكومت بعث عراق روز31 شهريور 1359، تهاجم سراسري خود به خاك جمهوري اسلامي ايران را آغاز كرد؛ كه بهطور كلي اهداف عراق از حمله به ايران را ميتوان در سه سطح لغو قرارداد الجزاير، تجزيه ايران با جدا كردن استان خوزستان و براندازي نظام جمهوري اسلامي ايران طبقهبندي كرد.
امير دربندي در ادامه افزود: صدام فكر ميكرد، وقتي به ايران حمله كند عربهاي خوزستان از وي حمايت ميكنند؛ ولي خوشبختانه اعراب خوزستان در كنار ساير اقوام ايران زمين، مقابل نيروهاي صدام در بستان، سوسنگرد، خرمشهر و اهواز ايستادند و صدام را در رسيدن به آرزوهاي خود ناكام گذاشتند.
هشت سال جنگ عراق با ايران در اثر حماسهآفرينيهاي جوانان كشور براي صدام جز ناكامي چيزي نداشت؛ گرچه زيربنايهاي اقتصادي ما ويران شد و دهها هزار شهيد و جانباز تقديم انقلاب اسلامي شدند؛ اما خوزستان پابرجاست و صدام آرزوي تجزيه ايران را به گور برد.
منبع:
1. خبرگزاري دفاع مقدس
2. پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید حاج قاسم سلیمانی
- هیچ نظری یافت نشد
ارسال نظر به عنوان مهمان