عباس در سال 1317 در شهر قزوين متولد شد، قلمزني مس رادر محضر پدرش آموخت .او تحصيلات خود را تا اخذ مدرك ديپلم ادامه داد و با رتبه ممتاز در كنكور ورودي آكادكي هنر دانشگاه مونيخ كشور آلمان پذيرفته شد. بعد از اتمام تحصيل به ايران بازگشت و كار آثار حجمي را آغاز نمود.
پدرش اولين نفري بود كه در قزوين كارخانه ذوب مس را افتتاح كرد، سال 1369 مقارن با بزرگداشت هزاره فردوسي مهمانان خارجي در قزوين از تالار مس آقاي قانع كه توسط دكتر محمد بروجردي (داماد حضرت امام (ره) )افتتاح شده بود بازديد كردند.در همين زمان آثار ايشان در خارج از مرزهاي كشور معروف گشت و ايشان در همان سال كتاب «مس نقش» را چاپ نمود.با پيشنهاد سازمان ملل ،دو اثر در خصوص بمبهاي شيميايي انجام داد و در زمينههاي معلولين، جانبازان، عروج شهدا، ايثار، انتظار، زن و سلاح، پيروزي، پرنده بهشتي، شهردار حلبچه،و عروج بسيجيان، بيش از 50 عدد مجسمه (با موضوع جنگ) ساخت. اين كار 15 سال به طول انجاميد و به اميد حق در آيندهاي نزديك كتاب اين آثار به همت فرهنگستان هنر به چاپ ميرسد.
يكبار ايشان آثار خويش را در مركز فرهنگي، هنري صبا در چهار بخش نقاشي، سفال،سرويسهايي از قهرمانان شاهنامه، و 50 حجم مسين با موضوع دفاع مقدس به نمايش گذاشت. بخشي از طراحيهاي رنگ روغن وي در رشتههاي هنرهاي دستي، در قالب معرق و منبتكاري روي چوب،بافت زري، قالي و خاتم، در كارگاههاي سنتي وزارت ارشاد قرار دارد.ايشان همچنين آخرين آثار خود همانند تصوير حركت امام رضا (ع) از مدينه تا شهادت ايشان را در مشهد در سه صحنه به طول 6 متر و تصوير مشاهدات و معراج رسولالله (ص) و قاب قوسين را به طول 22 متر، با رنگهاي ملكوتي كاركرده است.و انشاالله با ابريشم و بافت قالي به عنوان آثار ملي ايران به جهانيان عرضه خواهد شد.قانع قصد دارد 70 پيكره با الهام و عواطف و احساسات مردمي در دفاع مقدس منتشر سازد .
وي در حال حاضر عضو هيأت علمي وزارت فرهنگ و آموزش عالي و تخصصي، نقش برجسته بر روي مس و تنديسهاي مسين است و حدود 50 سال در خصوص نقاشي روي بوم و شكل بخشيدن به سفال تجربه كسب نمود .
ايشان در مصاحبهاي در خصوص عاشورا و دفاع مقدس فرمودند:«دفاع مقدس در ادامه عاشورا بود و همان راه و هدف را دنبال كرد، تصميم دارم پس از اين به آن مصيبت (عاشورا) بپردازم. پيكره حضرت عباس (ع) را كار كنم، رشادت آن بزرگوار را نشان دهم. اينها الگوهاي اسلامي هستند و بايد آنها را حفظ كنيم ودر مساجد اين تنديسها و احجام را نصب كنيم تا مردم ببينند و مذهب با بيان هنرمندانه و به نوعي زيباشناسانه به آنها منتقل شود.
منبع:
1. ماهنامه فرهنگ پايداري
2. باغ موزه انقلاب اسلامی ودفاع مقدس
- هیچ نظری یافت نشد
ارسال نظر به عنوان مهمان